Päästöjen pienennykseen pyöräillen - Elite Bike

Päästöjen pienennykseen pyöräillen

Ilmastomuutoksen torjuminen ja kestävän tulevaisuuden tavoittaminen vaatii monia asioita, mutta yksi niistä on ympäristöystävällisten kulkumuotojen omaksuminen. Pyöräilyn lisääminen kulkutapana voi merkittävästi edistää kestävämpää tulevaisuutta planeetallamme.

Julkisen liikenteen tai autoilun osittain tai täysin korvaamista pyöräilyllä voidaan kutsua ilmastoteoksi. Olipa kyse sitten työmatkoista tai rentouttavasta pyöräretkestä, jokainen poljinliike vaikuttaa positiivisesti ympäristöön. Miksi emme siis tekisi pyöräilystä olennaisempaa osa elämäämme? Listasimme alle kolme merkittävää syytä suosia pyöräilyä: 

  1. Hiilijalanjäljen pienentäminen: Liikenne on merkittävä hiilidioksidipäästöjen lähde ja vastaakin erittäin suuresta osasta globaaleja kasvihuonekaasupäästöjä. Toisin kuin autot ja muut moottoroidut ajoneuvot, pyörät eivät polta fossiilisia polttoaineita eivätkä vapauta haitallisia kaasuja ilmakehään. Aktiivisesti pyöräilyä suosimalla voimme merkittävästi pienentää henkilökohtaista hiilijalanjälkeämme. 
  1. Ruuhkien vähentäminen: Liikenneruuhkat aiheuttavat paitsi turhautumista, mutta myös lisääntyvää polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Pyöräily tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan vähentämällä ajoneuvojen määrää tiellä. Jos yhä useammat ihmiset suosisivat pyöräilyä, ruuhkat vähenisivät ja autojen tyhjäkäynnin aika saataisiin minimoitua. Autojen tyhjäkäynnin minimointi puolestaan vähentää päästöjä ja parantaa ilmanlaatua.
  1. Kestävän infrastruktuurin edistäminen: Pyöräilyn edistäminen liikkumismuotona kannustaa kestävän infrastruktuurin kehittämistä ja kannustaa yhä useampia ihmisiä suosimaan vastuullisia liikkumismuotoja. Yksi käytännöllinen ratkaisu pyöräilyn suosion edistämiseksi on pyöräkaistojen rakentaminen! New York Timesin tutkimuksen mukaan Euroopan kaupungeissa, joissa lisättiin väliaikaisia pyöräkaistoja kaupunkien kaduille COVID-19-pandemian aikana, pyöräily lisääntyi 11-48% enemmän kuin kaupungeissa joissa ei tehty  samaa. oivotaan, että nämä kaupungit pitävät kiinni uusista pyöräkaistoistaan, jotta vielä useammat ihmiset voivat löytää pyöräilyn ilon! (Kraus & Koch, 2021; The New York Times, 2021.)

Elite Bike on sähköpyörien ja pyöräilyn erikoisliike Seinäjoella, joka toimittaa kaikkialle EU-alueella. Autamme enemmän kuin mielellämme sinua löytämään parhaan pyörän tarpeisiisi! Ota meihin yhteyttä chatissa tai yhteydenottolomakkeen kautta.


Jätä kommentti

Huom, kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


täysjousitetut sähköpyörät

Näytä kaikki