Näin löydät käyttötarkoitukseesi sopivan sähköpyörän - Elite Bike

Näin löydät käyttötarkoitukseesi sopivan sähköpyörän

Harkitsetko sähköpyörän ostamista, mutta et ole varma mikä on juuri sinulle sopivin valinta? On tärkeää löytää budjettiisi sopiva sähköpyörä, joka vastaa parhaiten tarpeitasi. Ennen pyöräkaupoille lähtemistä kannattaa siis perehtyä sähköpyörien käyttötarkoitukseen ja ajotyyliin liittyviin kysymyksiin. Sähköpyöriä on tarjolla valtava valikoima erilaisia käyttötarkoituksia varten, jonka lisäksi eroja löytyy myös moottorien ja akkujen kapasiteetin osalta.

Sähköpyörä juuri sinun tarpeisiin

Mihin tarkoitukseen olet lähtökohtaisesti sähköpyörää hankkimassa? Jos kaipaat sähköavusteista pyörää lähinnä vapaa-ajanviettoon, voit keskittyä helppokäyttöisyyteen ja keveyteen. Jos haluat pyörän, jolla pärjää haastavammassa maastossa kuten maastopoluilla, niin tarvitset mallin joka omaa vahvemman moottorin ja akun. Jos taas olet etsimässä sähköpyörää lähinnä työmatkoja varten, tarvitset luultavasti pyörän, jolla on pidempi toimintasäde ja jonka avulla selviydyt mäistä. Käydään seuraavaksi läpi erilaisia sähköpyörätyyppejä. Näistä löydät varmasti tulevalle kesälle sopivan pyörän juuri sinun tarpeidesi mukaan.

1) Pyörä arkeen

Asutko kaupungissa tai pyöräilet lyhyempiä matkoja? Mikäli vastauksesi on kyllä, sinun valinta on kevyt kaupunkipyörä. City-pyörä soveltuu erinomaisesti työmatkoille, kuntoiluun, tai vaikka kauppareissuille ja kevyeeseen retkeilyyn.

Sähkökaupunkipyörä tai city-sähköpyörä on nimensä mukaisesti täydellinen valinta kaupunki- ja arkipäiväajoon; ne ovat rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan suunniteltu tekemään kaupungissa liikkumisesta helppoa ja mukavaa.

Sähkökaupunkipyörä sopii loistavasti myös työmatkapyöräilyyn, hyötyliikuntaan ja muuhun liikkumiseen. Se sopii sekä lyhyisiin että keskipitkiin matkoihin ja on loistava vaihtoehto joukkoliikenteelle -  ja on usein kätevin ja edullisin tapa liikkua kaupunki- ja taajama-alueella. 

2) Maastopyörä retkeilyyn

Jos aiot suurilta osin ajaa pyörällä kaupungin asfalttiteiden ulkopuolisilla pinnoilla, sähkömaastopyörä tai MTB-sähköpyörä on paras vaihtoehto.

Sähkömaastopyörällä huristelet metsäteillä- ja poluilla ja selätät jyrkätkin mäet helposti.  Sen leveähköt renkaat, korkealaatuinen jousitus ja vankka rakenne tekee liikkumisesta helpoa haastavissakin maastoissa. 

Sporttinen runko, etujousitus ja tehokas sähkömoottori tekevät pyöräilystä hauskaa, olitpa sitten kaupunkikaduilla, työmatkalla, risteilemässä sorateillä, tutkimassa juurakkoisia polkuja tai muissa vaatisissa ympäristöissä. Suhteellisen pysty ajoasento tekee ympäristön tarkkailusta helppoa. 

3) Sähköfatbiket seikkailuun

Fatbike, eli "läskirengaspyörä" on todellinen sopeutuja ja suunniteltu ajamiseen äärimmäisissä olosuhteissa. Sähköinen fatbike on erinomainen kulkuväline ympärivuotiseen käyttöön.  Erityisleveät renkaat, tukeva runko ja erinomainen jousitus tekevät pyöräilystä helppoa vaikeissa olosuhteissa ja jopa haastavimmissa maastoissa, kuten lumessa, mudassa ja upottavassa hiekassa. Kun mukaan lisätään sähkömoottorin polkemisen tueksi, mahdollisuudet ovat loputtomat! Sähkömoottorin avulla jopa jyrkimmät mäet voi nousta vaivatta. 

Kesällä renkaisiin voi lisätä korkeamman paineen, mikä mahdollistaa nopeamman ajon kaduilla ja poluilla. Fatbike sopii loistavasti sekä kaupunkiin, että haastavimpiin maastoihin!

Ja jos olet kiinnostunut sähköpyörästä, jossa on hieman kapeammat renkaat, tarkista sähkömaastopyörämme (näistä puhumme kohdassa 2.)

4) Vaihteettomat sähköpyörät ja hybridisähköpyörät monenlaiseen käyttöön

Etsitkö kuitenkin jotain yllämainittujen pyörien väliltä? Siinä tapauksessa hybridi-sähköpyörä on valintasi! Hybridi-sähköpyörä on kaupunki- ja maastopyörän yhdistelmä, joka on suunniteltu monipuoliseksi kulkuvälineeksi erilaisissa ympäristöissä. Se tarjoaa kaupunkipyörän mukavuuden ja maastopyörän kestävyyden parhaat puolet. Olitpa sitten matkalla töihin tai tutkimassa luontopolkuja, hybrid-sähköpyörä mahdollistaa vaivattoman liikkumisen kaupungissa tai maastossa. Sen sähkömoottorin avulla voit helposti selättää mäet ja pidemmät matkat ilman hikoilua. 


Elite Bike on sähköpyörien ja pyöräilyn erikoisliike Seinäjoella, joka toimittaa kaikkialle EU-alueella. Autamme enemmän kuin mielellämme sinua löytämään parhaan pyörän tarpeisiisi! Ota meihin yhteyttä chatissa tai yhteydenottolomakkeen kautta.


Jätä kommentti

Huom, kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


täysjousitetut sähköpyörät

Näytä kaikki