Työsuhdepyöräopas työntekijälle

Hanki unelmiesi pyörä työsuhdepyöräedulla!

Työsuhdepyöräetu

Työsuhdepyörä on erinomainen henkilöstöetu, joka tarjoaa työntekijälle monia etuja niin taloudellisesti kuin hyvinvoinninkin näkökulmasta.

Työnantajasi mahdollistaman verovapaan pyöräedun avulla voit hankkia unelmapyöräsi ilman suurta kertamaksua. Maksat pyörän osissa palkastasi ja hyödyt veroedusta, joka voi säästää keskimäärin 20-30 % pyörän hinnasta.

Työsuhdepyöräetu

Työsuhdepyörän Hyödyt

Taloudelliset hyödyt

Verovapaus:
Työsuhdepyöräetu on verovapaa 1 200 euroon asti vuodessa. Tämä tarkoittaa, että työntekijä voi käyttää pyörää sekä työmatkoilla että vapaa-ajalla ilman verotettavia lisäkustannuksia. Tämä etu kattaa myös huollot ja vakuutukset, mikä tekee pyöräilystä entistä houkuttelevampaa.

Säästöt:
Työntekijä säästää suoraan verotuksessa, koska etu ei ole veronalaista tuloa. Tämä voi tarkoittaa satojen eurojen säästöä vuosittain. Lisäksi pyöräilyn kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat verrattuna auton käyttöön, mikä lisää säästöjä entisestään.

Työsuhdepyörän hyödyt

Hyvinvointihyödyt

Fyysinen kunto:
Säännöllinen pyöräily parantaa sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa, vahvistaa lihaksia ja auttaa painonhallinnassa. Se on erinomainen aerobinen harjoitus, joka auttaa parantamaan yleiskuntoa ja kestävyyttä.

Mielenterveys:
Pyöräily on todistetusti hyväksi myös mielenterveydelle. Liikunta vapauttaa endorfiineja, jotka vähentävät stressiä ja parantavat mielialaa. Säännöllinen liikunta voi myös auttaa torjumaan ahdistusta ja masennusta.

Työmatkapyöräily:
Työmatkapyöräily tarjoaa hyvän mahdollisuuden saada päivittäinen liikunta-annos. Se on tehokas tapa lisätä aktiivisuutta arkeen ilman, että siihen tarvitsee varata erillistä aikaa.

Työsuhdepyörän hyvinvointihyödyt

Vapaus ja joustavuus

Nopea liikkuminen:
Pyörällä pääsee usein nopeammin perille erityisesti ruuhkaisilla kaupunkialueilla. Pyöräily voi olla jopa nopeampi tapa liikkua kuin julkinen liikenne tai auto, erityisesti lyhyillä matkoilla.

Pysäköinnin helppous:
Pyörän pysäköinti on yleensä helpompaa ja edullisempaa kuin auton. Kaupungeissa pyöräily mahdollistaa pysäköinnin lähelle kohdetta ilman kustannuksia tai pitkää kävelymatkaa.

Ympäristöystävällisyys:
Pyöräily on ekologinen liikkumismuoto, joka ei tuota päästöjä. Se on erinomainen tapa vähentää omaa hiilijalanjälkeä ja osallistua ympäristönsuojeluun.

Työsuhdepyörän vapaus ja joustavuus

Käytännön vinkit työsuhdepyörän käyttöön

1. Pyörän valinta: Valitse pyörä, joka sopii parhaiten käyttötarkoitukseesi. Kaupunkisähköpyörä on hyvä valinta työmatkapyöräilyyn ja lyhyille pyöräretkille , kun taas sähkömaastopyörä on hyödyllinen pidemmillä työmatkoilla ja hankalemmissa maastoissa.

2. Varusteet: Investoi hyviin varusteisiin, kuten kypärään, valaisimiin ja lukkoihin. Laadukkaat varusteet lisäävät turvallisuutta ja käyttömukavuutta.

3. Huolto: Hyödynnä työsuhdepyörän tarjoamat huoltopalvelut. Säännöllinen huolto pitää pyörän hyvässä kunnossa ja pidentää sen käyttöikää.

4. Turvallisuus: Noudata liikennesääntöjä ja käytä pyöräteitä aina kun mahdollista. Pyöräile turvallisesti ja varmista, että pyörässäsi on toimivat valot ja heijastimet.

Eliten biken asiantuntijat ovat valmiita auttamaan sinua kaikissa työsuhdepyörään liittyvissä kysymyksissä, oikean pyörän/lisävarusteiden valinnassa ja huoltojen tarjoamisessa.

Elite Bike tarjoaa helpon ja vaivattoman tavan hankkia ja käyttää työsuhdepyörää, joten voit keskittyä nauttimaan pyöräilyn eduista ilman huolia.  

Laaja pyörävalikoima

Valitse työsuhdepyörä Elite Biken laajasta valikoimasta, joka kattaa yli kymmenen eri pyörämerkkiä.

Huollot tarpeen mukaan

Palveluumme kuuluu joustava huoltobudjetti, joka räätälöidään tarpeidesi mukaan. Tämä takaa, että pyöräsi pysyy aina huippukunnossa.

Työsuhdepyöräetu tarjoaa sinulle huomattavia säästöjä sekä joustavan maksuaikataulun, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon taloudellisesti ja käytännöllisesti.

Työsuhdepyörän huolto

Asiakkaamme kertovat

★★★★★

Olipa mukava ja asiantunteva asiakaspalvelu. Sähköpyörä ei ole mikään helppo ostettava, mutta nyt selkis monia asia ja kaupat oli helppo tehdä.

Katri Rintala
★★★★★

Toimiva ostosreissu. Asiantunteva henkilökunta. Suosittelen, Pyörä lähti mukaan.

Panu Rintala
★★★★★

Erittäin asiantunteva ja nopea asiakaspalvelu! Suuret kiitokset!

Jussi Rentola

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Kyllä, vuodesta 2021 lähtien työsuhdepolkupyörä on ollut verovapaa etu 1 200 euroon asti vuodessa.

Työsuhdepyörä voi olla verovapaa etu työntekijälle enintään 100 €/kk asti. Jos työnantaja tarjoaa tämän edun osana palkkaa, summa vähennetään työntekijän bruttopalkasta kuukausittain. Tämä vähentää verotettavaa palkkatuloa, jolloin ansiotuloveron määrä pienenee. Tämä puolestaan tuo työntekijälle säästöjä.

Kyllä, työsuhdepyörällä voi ajaa työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajan matkoja.

Kun sopimuskausi päättyy, työntekijällä on mahdollisuus lunastaa pyörä itselleen sovittuun hintaan tai käyttää siitä saadun summan välirahana uuden pyörän vaihtamiseen.

Työsuhdepyörän hankinta on monella tapaa kannattavaa. Voit saada pyörän 20-30 % halvemmalla verrattuna siihen, että ostaisit sen tavallisena kuluttajana.

Kyllä, yrittäjä voi hankkia itselleen työsuhdepyörän, sillä polkupyöräetu koskee myös yrittäjiä.